Woloh писал(а):
Rycerz Jeż писал(а):
Может попробую порисовать с нуля.
Вот если совсем честно - утомилися ужо
Rycerz Jeż писал(а):
Ребята, к какому итоговому варианту погони вы пришли?
Если на основе символики ВКЛ, то получилась вот такая, с исторически верными цветами.
---------------
Однако разговор зашел о брендинге страны, и пришли к выводу, что строить надо что-то новое с учетом изменившегося момента. Вводить новый "свой" символ, но при этом показывать связь с историческим базисом, включая Погоню.
В качестве такого символа стали отталкиваться от стилизованного шестиконечного креста.
Символ
Герб
Флаг
На этом гербе использовалась более поздняя "продвинутая" Погоня.
Памятаю, любоў да Брамы пачалася з чытаньня пра рэформу
АТД - такое замілаваньне ўдзячнасьці, кшталту - "Брама" думае пра нас.. Хоць, напэўна, свечка на ранейшай галоўнай, прысвечаная зняволеным Плошчы-2010, была раней.. Трэцім было асабістае, не буду казаць пра яго..
Тэма "Пагоні" вельмі важная.. Сэнс Пагоні ў сучаснасьці - для мяне - у словах Багдановіча: "Беце ў сэрцы іх! Беце мячамі.Не давайце чужынцамі быць.." Гэта раскрылася даволі позна, а, памятаю, адна жанчына ў нашым горадзе - яшчэ да "рэжыму" напісала заметку ў мясцовую газэтку, праілюстраваную менавіта гэтымі словамі і я была шакаваная, і мне падалося, што "савецкія" адштурхнуцца яшчэ больш.. Зрэшты, зараз і пальцам не паварушу для "савецкіх" - яны павінны атрымаць усё самімі заробленае, бо дазваляюць забіць свае мазгі.. Вунь, дарэчы, што знайшла зараз:https://pp.vk.me/c322318/v322318291/5e21/4V5VmCDe_YU.jpg
БЧБ - бел-чырвона-белы - гэта святыня.. І гэта знак хрысціянства.. А Літва паўстала, бо спачатку навучылася сябе бараніць ад русь-крыжаносцаў.. Я так прачытваю гістарычныя звесткі..
Таму і была потым такая ўпартая - літва - у барацьбе з крыжакамі. Русь-крыжаносцы хрысцілі найперш у
сваё рабства, але імем Хрыста.. Што і прадоўжыла потым Масква.. Гэта вельмі падобна і на камуністычнае рабства, у якое пахрысцілі люд працоўны імем "свабоды".. Вось таму і было ВКЛ такім талерантным - што паўстала, абараняючы сваю зямлю, вяртаючы захопленых у палон з дапамогай Пагоні.. На грунце ВКЛ рускай звалася вера.. І пісьменнасьць прыйшла праз русь-славянсва. Як тое рабства злоўленых славян славянамі сталася асвечаным словам - праз пераклад Бібліі на славенскую мову, так і на грунце ВКЛ рускасьць магла б ператварыцца ў дабро.. Але перамагла маскоўская русь-хлусь.. Вунь там паны кажуць пра павагу да продкаў - русскіх і савецкіх - дык праўда - гістарычная - найлепшая павага. Прымайце - кажыце праўду. Не бойцеся яе казаць. А то бягуць адразу апраўдвацца чужымі злачынствамі - злачынствамі народаў з другога боку зямлі!
Так.. Пагоня - Анёл над рыцарам з мячом, мне падаецца, не адпаведным - на нашай зямлі не перамаглі хрысьціцелі мячом.. А вось Анёл над гербам Міжмор'я - гэта знаходка, сапраўды..
Але хочацца крыху чорнага.. Чамусьці.
Хочацца бездакорнасьці і безаганнасьці..
Ідэальнай праўдзівай Пагоні.