Текущее время: 18 июн 2025, 00:44

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2193 ]  На страницу Пред.  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 55  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: О национальной идее
Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 03 июн 2015, 20:05 
Голубые штаны

Монро писал(а):
У моего внука появилась любимая игрушка. Называется "Лунтик".
Нечто такое надо и тут. Типа:

"Сидр "Шпунтик". Выпил: здоров и весел весь день. :-) :dr_ink:

ммм геде то это я уже слышал:
-Дешевое и полезное? (с) :ho-key:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 03 июн 2015, 22:11 
Малиновые штаны

Всем спасибо!
Инвесторы дядьки тертые- с большим опытом работы в известных компаниях (Кока-кола, Хайникен)
Решили продвигать Молодечно.
Поэтому оставили как рабочий вариант для ТМ завода - "Напитки Молодечно"
Вернемся через пару недель к вопросу.
Маркетинг с продажами поработают в Москве и Киеве

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 03 июн 2015, 22:57 
Голубые штаны

heleos писал(а):

Ну и не плохо, кстати.

Регионализм опять же :-):

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 03 июн 2015, 23:11 
Голубые штаны

Woloh писал(а):
heleos писал(а):

Ну и не плохо, кстати.

Как-то кондово, хоть бы какую изюмину внесли локальную, не знаю, "Бровар Молодечно" или что-то в этом духе.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 03 июн 2015, 23:52 
Голубые штаны

кондово = совково
для РФ - ПРОФИТ! :)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 04 июн 2015, 07:56 
Голубые штаны

нац'ідэя - або "чым русь скончыла":
Цитата:
Аляксандр Лукашэнка дазволіў кампаніі «Вялес-Міт» ўзвесці два буйныя свінакомплексы ў Маладзечанскім раёне нягледзячы на незадаволенасць мясцовых жыхароў. Гэта вынікае з указа прэзідэнта №220 ад 1 чэрвеня.
Згодна з дакументам, «Вялес-Міту» трэба ажыццявіць у 2015-2018 гадах будаўніцтва двух свінагадоўчых комплексаў на 100 тыс. галоў свіней у год кожны ў вёсцы Соўлава і ў раёне аграгарадка Палачаны Маладзечанскага раёна і пад'язных дарог да іх. Пры гэтым аб'екты інжынернай і транспартнай інфраструктуры пасля завяршэння іх будаўніцтва падлягаюць бязвыплатнай перадачы ў дзяржаўную ўласнасць.
Пры гэтым Лукашэнка ўхваліў продаж «Вялес-Міту» дзяржпакету акцый сельгаспрадпрыемства «Гарадзілава» за 34,3 млрд рублёў.
http://nn.by/?c=ar&i=150694

А ля вёскі Палачаны - вёска Літва.. Тут вам і Гарадзілава.. І Мол-адэчна. ))) Адэса амаль. Бо яшчэ выводзяць назву Молодечно ад мола - выспы.. Маўляў, адсюль - датуль.. А я думаю - што малолі там...
І ўсёж-такі - напэўна - палачаны - гэта палаўчаны.. Атрымліваецца, што раней сілком вывозілі на чарнаморскія ды сяродземнаморскія курорты.. Потым сталі збожжа вывозіць - вось тут мы і сталі палякамі - калі палі свае здолелі бараніць - ну і ўрабляць, канешне, - як рабы..
Але менавіта пад уладай русскай ідэі гэтае рабства расквітнела ажно ў ХХ-веку.. Савецкая ўласьць дарог вунь не будавала - каб капіталісты не панаехалі і каб з калхозаў рабы не паўцякалі.. Дрыгва нейкая - як тут нац. ідэю збудаваць?
Потік мігрантів до Євросоюзу за Егейського моря зріс у 5 разів
Изображение
развілка
Георг Тектандер фон дер Ябель (около 1570 – около 1620) – участник посольства Стефана Какаша, в 1602 году отправленного императором Рудольфом II в Персию. По дороге на Москву посетил Минск. Вернувшись домой, в 1605 году предоставил императору подробный отчет о путешествии под названием «Путешествие в Персию через Московию», который позднее был опубликован в качестве книги.
«Итак, мы отправились отсюда на Москву и прибыли в город, выстроенный весь из дерева, называемый Минском, принадлежащий также полякам, и коего жители народ до того злодейский, преступный и необузданный, что нельзя и выразить. Тамошний начальник или староста велел нас расспросить, откуда мы и куда направляемся; получив в ответ от моего господина, что он Посол от Римского Императора к Великому Князю Московскому, он стал смеяться и издеваться над нами, говоря: неужели же Римский Император не может иметь другом какого-либо иного, более значительного властелина, чем Московита»

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 04 июн 2015, 14:36 
Голубые штаны

Новы брэнд для кампаніі «Daloni» Клімавіцкага камбінату хлебапрадуктаў, што на Магілёўшчыне - ня толькі беларускамоўны, але і выкананы беларускай лацінкай
Изображение

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 04 июн 2015, 22:11 
Малиновые штаны

Курманбек Салиевич писал(а):
Woloh писал(а):
heleos писал(а):

Ну и не плохо, кстати.

Как-то кондово, хоть бы какую изюмину внесли локальную, не знаю, "Бровар Молодечно" или что-то в этом духе.

Кондово-согласен. Но дядьки с опытом- понарассказывали сколько новых брендов в Украине было- и где они все???Новодел как правило не держится на рынке - если только это не новый, уникальный продукт.
За брендом должна стоять история! Если бы МолодечноПиво не обонкротилось- оставили бы его.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 05 июн 2015, 00:58 
Голубые штаны

heleos писал(а):
Курманбек Салиевич писал(а):
Woloh писал(а):
heleos писал(а):

Ну и не плохо, кстати.

Кондово-согласен. Но дядьки с опытом- понарассказывали сколько новых брендов в Украине было- и где они все???Новодел как правило не держится на рынке - если только это не новый, уникальный продукт.
За брендом должна стоять история! Если бы МолодечноПиво не обонкротилось- оставили бы его.

Историю, Гена, придумывают нонче как детям сказки.
А какая история может быть за "Напитками Молодечно", которых не существовало? За тем же Броваром можно подтянуть местную пивоварню при царях, в которой разговелся на Пасху сам Наполеон Буонопартий, то-сё… Впрочем, имя зонта не очень рулит, оно на контрэтикетке мелким шрифтом. А вот продуктовый бренд — другое дело.

Зы: хотя маркировать, скажем, пробки брендом "Бровар Маладечна" было бы круто. А "Напитками Молодечно" — не круто, выглядит как abibas.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2015, 09:05 
Голубые штаны

Я ў хаце ўсіх дастала ўжо.. Одстань, грят, со своімі евреямі.. А вот толькі сёньня давелася пра слова Райсн..
Изображение
Зісл Сьляповіч з краіны Райсн
http://litvakus.bandcamp.com/track/batska-batska
Bats’ka, bats’ka, bats’ka, bats’ka,
Vybuduy ty nam nashu khatku
Vykupi ty nam nashu matku.
Byaz khatki nya budzem,
Byaz matki zabludzim.
Auromulyu, Auromulyu,
Starushak ty nash.

Chamu zha vy nya khodzitsie?
Chamu zha vy nya prositsie?
Chamu zha vy nya molitsiesia Bohu za nas?

Kab zha nas asvabadzili,
Da iz Golas vyvadzili,
Leyartseynu pravadzili,
Leyartseynu…

Entfert men im fun eybn:

Nya plach, synok, synok, synok,
Nya kroy svayo sertsa, sertsa,
Budzie khatka vystrayena,
Budzie matka vykupliena.
Chakay kantsa, veynemar lefonav
Shiro khadasho, halleluyo.
Hallelu, hallelu, halleluyo.

Father, Father, Father, Father,
Rebuild our house for us,
Redeem our mother for us.
We will not be (exist) without the house,
We will go astray without our mother.
Abraham dear, oh Abraham,
You are our grandpa.

Why aren’t you going around?
Why aren’t you reaching out?
Why aren’t you praying to God for us?

So that we would be set free,
So that we would get our of exile,
So that someone would take us to our land,
Our land.

They answer him from high above:
Don’t cry, son, son, son,
Don’t tear your heart,
The house will be rebuilt,
The mother will be redeemed.
Wait for the end, and you shall sing in His presence
A new song. Hallelujah!
Praise, praise, praise the Lord (Hallelujah!)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 16 июн 2015, 09:13 
Голубые штаны

32-гадовы мінчук пераехаў жыць у дзедаву хату ў глухім Палессі.
Дзённік + фоты.
Цитата:
27 сакавіка
Сёння зноў быў у Мінску. Усе людзі памытыя. Гэта ўражвае

Таццяна Барысік: «Цяпер адзежы багата, але апранацца няма куды». Лаўрэатка другой прэміі Гедройца робіць аператарам ачысткі сцёкаў — шчырае інтэрв’ю

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 18 июн 2015, 06:55 
Голубые штаны

«Комсомолка» встретилась с одним из самых авторитетных в мире белорусистов, чтобы понять - откуда у британского профессора такая страсть к белорусской литературе
«На каком языке мы будем с вами говорить?» - первым делом поинтересовался Арнольд Макмиллин на хорошем русском. «На каком вам удобнее». - «Мне зручней на беларускай мове».
Честно говоря, сперва я собиралась перевести наш разговор - все-таки у нас русскоязычная газета, но передумала. Нет смысла рассказывать о том, как прекрасна песня, когда можно просто послушать ее.
«Спачатку была трасянка»
- Спадар Арнольд, як пачаўся ваш раман з Беларуссю?
- Я скончыў Лонданскі ўніверсітэт па спецыяльнасці «руская мова і літаратура», і калі паступіў у аспірантуру, вырашыў вывучаць рускіх паэтаў XVIII стагоддзя. Але да нас прыйшоў новы прафесар-мовазнавец, ён мне прапанаваў сусветныя тэмы накшалт «уплыў нямецкай мовы на македонскую». А я не ведаў па-македонскі ні слова. Мы сталі пералічаць іншыя мовы, дайшлі да беларускай. У выніку маёй тэмай стала «Лексіка беларускай літатуры і мовы ў XIX стагоддзі». Калі я скончыў аспірантуру, я атрымаў запрашэнне з Германіі напісаць кароткую гісторыю беларускай літаратуры. Гэта і быў пачатак маёй авантуры.
- А калі гэта было?
- У 1970-я.
- Вы ў той час бывалі ў Беларусі?
- Так. Калі я пісаў дысертацыю, у мяне было стажорства у Маскоўскім дзяржаўным універсітэце, і я прыехаў на месяц ў Мінск, ў Інстытут мовазнаўства. Тут не ведалі, якая рыба да іх прыплыве, і забраніравалі для мяне нумар у лепшым гатэлі таго часу, ў «Юбілейнай». А я быў студэнтам, а не нейкім тузам з Масквы (смяецца). Вельмі радушна мяне прынялі Адам Мальдзіс і Генадзь Кісялёў. У Інстытуце мовазанаўства мне дазволілі працаваць без нагляду. Я быў вельмі крануты гэтым.
- У той час вы беларускай мовы не ведалі?
- Не, толькі расейскую. А аднойчы, ў адзін з маіх візітаў у Мінск, мяне вёз з аэрапорту таксіст, які выключна гаварыў па-беларуску. Я яму адказваў па-расейску, і мне было так няёмка, што я вырашыў вывучыць беларускую мову. Спачатку атрымлівалася сапраўдная трасянка, а потым пайшло лепей.
- А як вы вучылі мову?
- Слоўнікі, кнігі. Да таго ж я прыязджаў у Мінск раз у год і тут меў практыку. Тады у мяне была ангельская жонушка, а потым я ажаніўся з рускай. І мы дома гаворым ці па-ангельску, ці па-руску, і толькі адзін тыдзень на год, калі прыязджаю ў Мінск, я маю асалоду гаварыць на мове Купалы і Коласа.
«З Быкавым я паспрабаваў самагон»
- Вы сябравалі з Быкавым…
- Мы шмат разоў з ім сустракаліся, шмат аб чым гаварылі. І не толькі гаварылі - з Быкавым я першы раз піў самагон. Ён не быў п’юшчым чалавекам, але лічыў, што мне будзе цікава пакаштаваць гэты напой.
- У 1977 годзе выйшла ваша кніга пра беларускую літаратуру. Якія водгукі вы атрымалі?
- Гэта амаль анекдот. Была творчая сустрэча тут, у Мінску, у Акадэміі навук, прысутнічалі пісьменнікі і навукоўцы. Яны разглядалі маю кнігу, яна была на ангельскай мове, перадавалі адзін другому. І каля яна дайшла да Быкава, ён адкрыў змест і сказаў: «Мяркуючы па гэтай кнізе, Сталін быў вялікім пісьменнікам». Так мы з ім і пазнаёміліся, знайшлі агульную мову.

- З кім з беларускіх пісьменнікаў вы яшчэ былі добра знаёмыя?
- З Барадуліным. Мы пазнаёміліся ў Лондане. Спачатку туды быў запрошаны Быкаў, але мы атрымалі адказ, што Васіль Быкаў па прычыне кепскага здароўя не можа прыехаць. Гэта была хлусня, але ж мы нічога не маглі зрабіць. Да нас паслалі Барадуліна, які ўсіх зараз жа зачараваў.
Я вельмі паважаю Алеся Разанава, хоць мы ніколі і не сустракаліся. З Бураўкіным не былі блізка знаёмыя, але ён выдатны паэт. Некляеў буйная фігура ў літаратуры - і ў вершах, і ў прозе.
- На ваш погляд, у беларускай літаратуры ёсць міравыя імёны?
- Быкаў, канешне. Яго творы перакладзены на замежныя мовы, і дзякуючы гэтаму яго ведаюць ва ўсім свеце. Барадулін вялікі паэт, але паэзія не перакладаецца, на мой погляд.
- Ну, Шэкспіра ж пераклалі.
- Ну, Шэкспір больш драматург, а не паэт.
- А калі беларускі пісьменнік піша па-руску, ён мае права называцца беларускім пісьменнікам? Я чаму пытаюся пра гэта - на гэты конт вядуцца спрэчкі вакол творчасці Святланы Алексіевіч.
- Алексіевіч зрабіла Беларусь вядомай ва ўсім свеце праз рускую мову. Я бачыў шматлікія п’есы, зробленыя па яе творах. Але я лічу, што, калі вы жывеце ў Беларусі, трэба пісаць па-беларуску.
- Быкаў, Барадулін, Алексіевіч і Некляеў былі намінантамі на Нобелеўскую прэмію, але ніхто з іх не атрымаў яе. Як вы думаеце, шанцы ўсё яшчэ ёсць?
- Я так лічу, што калі ўжо Быкаву прэмію не далі, то кранты.
«Краіна існуе на людзях»
- Вы мелі магчымасць назіраць за Беларуссю на працягу некалькіх дзесяцігоддзяў. Савецкая Беларусь і сёняшняя - гэта розныя краіны?
- Мне здаецца, што Беларусь нават пасля распаду Савецкага Саюзу карысталася рэпутацыяй савецкай рэспублікі. Ведаеце, для мяне краіна не існуе на архітэктуры, яна існуе на людзях. Людзі прывабліваюць.
- Вы змаглі б тут жыць?
- Я у свой час збіраўся жыць у Савецкім Саюзе - калі закахаўся ў дзяўчыну ў Ленінградзе. Але калі яна даведалася пра мой намер, нашы адносіны скончыліся (усміхаецца). На самай справе, не думаю, што я змог бы тут жыць, бо мяне б раздражняла улада. І потым, у маёй прафесіі тут не так зарабляюць, як на Захадзе. А астатняе мне падабаецца. У вас метро добрае.
- Спадар Арнольд, у вас руская жонка. Як вы пазнаёміліся?
- У Мюнхене на канферэнцыі па Дастаеўскаму. Яна была студэнткай з Базыля. Святлана нарадзілася ў Ленінградзе, але тады быў страшэнны антысемітызм, і іх сямья з'ехала спачатку на Украіну, адтуль - у Беларусь, у Масты, дзе жылі больш цывілізаваныя людзі. Потым яе бацька атрымаў работу ў Мурманску, а Святлана пераехала у Ленінград, працавала ў Эрмітажы, там пазнаёмілася з турыстам са Швейцарыі і пераехала да яго. Але жыццё з ім не склалася.
- Цікава, а вашым дзецям перадалася любоў да беларускай мовы?
- Не, яны вывучылі не вельмі добра, але адэкватна, рускую мову. Малодшая працуе настаўніцай недалёка ад Лондана. А старэйшая у Сусветным банку ў Вашынгтоне. У мяне адзін унук і дзве ўнучкі, гэта вялікая радасць.
«Мой любімы раман - «Знак бяды»
- Ці ёсць увогуле цікаўнасць да беларускай літаратуры на Захадзе?
- Мы з калегамі хацелі зрабіць курс у Лонданскім універсітэце, былі людзі, якія зацікавіліся, але недастаткова. Калі меньш пяці чалавек на курсе, гэта мала.
Але я ўключыў у свой курс сучаснай рускай літаратуры раман Быкава «Знак бяды» і гавару студэнтам, што гэта не рускі пісьменік, а беларускі. «Знак бяды» - мой любімы раман.
- У Лондане ёсць з кім пагаварыць на беларускай мове?
- Так, у беларускай дыяспары. У красавіку дыяспара панесла вялікую страту - памёр айцец Надсан, чалавек-легенда і годнасць беларускай нацыі. Але засталася вялікая бібліятэка імя Францыска Скарыны, якую сабраў Надсан.
- Дарэчы, пра бібліятэку. У вашай асабістай бібліятэцы ёсць кнігі з аўтографамі?
- Так. Быкаў напісаў вельмі цёплыя словы на рускай версіі «Знака бяды”. Барадулін заўсёды пісаў: «Вяльможны спадар Арнольд», ніхто больш да мяне так не звяртаўся. Рускія пісьменнікі надпісалі мне свае кнігі - Аксёнаў, Вайновіч.
- Вы штораз, калі бываеце ў Мінску, завітваеце да Некляева. Ці цікавы ён суразмоўца?
- Цікавы, толькі ён крычыць, а ў мяне дрэнныя вочы, але добрыя вушы (смяецца). Я вельмі ўдзячны Некляеву з яго жонкай Воляй, што давезлі мяне пабачыць Барадуліна, які у той час моцна хварэў.
- Дарэчы, пра Барадуліна. Ён прысвяціў вам свой «Самотны санет». Чаму «самотны»?
- Магчыма, ён думаў пра самотны шлях для ангельскага прафесара да беларускай мовы і пра тое, што я белая варона ў Англіі.
ДОСЬЕ «КП»
Арнольд Макмиллин родился в 1941 году в Ньюкасле. Окончил Лондонский университет, здесь же преподавал русский язык и литературу. В 1977 году перевел (вместе с английской поэтессой и переводчицей Верой Рич) на английский язык поэму «Тарас на Парнасе». Исследовал творчество Купалы, Коласа, Богдановича, Бядули, Быкова, Бородулина, Некляева и др. В 1991 году начал читать курс лекций «Уводзіны ў беларускую культуру: мова, літаратура, гісторыя». Автор ряда публикаций и книг о белорусской литературе, в том числе книги «Напісанае ў халодным клімаце: беларуская літаратура ад 1970-х гадоў да нашых дзён», которая вышла в Лондоне в 2010 году

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 18 июн 2015, 19:33 
Голубые штаны

чырвоная прышчэпка.. тое што трэба, каб больш не хварэць на камуназаразу
Изображение
у Мінску адкрылі парк з інсталяцыямі «Арт-астравы»

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 19 июн 2015, 15:34 
Голубые штаны

Светам мы не кіруем» — інтэрв'ю з масонам
Цитата:
«НН»: Вы кіраўнік Асацыяцыі выпускнікоў Еўрапейскага гуманітарнага ўніверсітэта. Сярод выпускнікоў ЕГУ шмат масонаў?
СХ: Я не думаю, што сярод выпускнікоў ёсць сябры масонскага таварыства. На самай справе, масонаў-беларусаў я ніколі не сустракаў і апошні беларускі масон, пра якога я ведаю дакладна, — Браніслаў Тарашкевіч [аўтар першай граматыкі беларускай мовы і лідар Беларускай сялянска-работніцкай грамады, самай папулярнай заходнебеларускай партыі 1920-х. Быў арыштаваны польскімі ўладамі, сядзеў у турме ў 1927—1930, 1931—1933, выменяны ў Савецкі Саюз праз абмен зняволеных. Там быў закатаваны ў 1938 — Рэд.], які напачатку ХХ стагоддзя быў чальцом масонскіх ложаў «Тамаш Зан» у Вільні і «Праўда» ў Варшаве.
Але гэта не значыць, што за апошнія 100 гадоў беларусы не далучаліся да Ложаў у іншых краінах, таму мне было б цікава пазнаёміцца з іншымі масонамі-беларусамі і разам вывучаць гісторыю масонства ў Беларусі. Бо гэта таксама неад’емная частка нашай культуры, як у часы Рэчы Паспалітай, так і Расейскае Імперыі, БНР, БССР і часоў польскага панавання ў Заходняй Беларусі.
Добрыя даследаванні на тэму беларускага вольнага мулярства робіць глыбока паважаны мною прафесар Алесь Смалянчук. Дарэчы, некалі я быў на дужа цікавай выставе па беларускім масонстве ў Нясвіжскім замку, там была добрая калекцыя старажытных рэгаліяў беларускіх масонаў.
Гісторыя масонства на Беларусі ўражвае: Адам Міцкевіч, Тамаш Зан, Вацлаў Ластоўскі, браты Луцкевічы — усе гэтыя людзі былі масонамі. Я спадзяюся, што ў беларусаў узнікне цікавасць да аднаўлення традыцыяў «каралеўскага майстэрства» на Беларусі і аднаўлення масонскай культуры дабрачыннасці.
«НН»: Чым адрозніваецца масонства брытанскай традыцыі ад французскай?
СХ: Англійскае масонства — эзатэрычна-маральная практыка, якая найвялікшую ролю надае духоўнаму росту і дабрачынным ахвяраванням. Французскае масонства, як кажуць, ангажавана грашыма і палітыкай, яно «рэвалюцыйнае», вера ў Бога там не з'яўляецца абавязковаю ўмоваю для прыняцця ў таварыства. І, апроч таго, у французскай традыцыі жанчыны могуць далучацца да масонства, што непрымальна ў Англіі.
Канфлікт між англійскай і французскай юрысдыкцыямі вельмі стары, і адзіная Ложа ў Францыі, якую прызнае англійскае масонства, — гэта Grande Loge Nationale Française. Прычым прызнанне адбылося толькі летась

От, памятаю, саўкоў і палохалі масонамі.. А потым я даведалася, што іх завуць вольнымі каменшчыкамі і падумала, што гэта ж так цікава - быць архітэктарам..

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 20 июн 2015, 17:08 
Голубые штаны

Зачем нужна критика идеологии в Беларуси?
Цитата:
...Отсюда родился ключевой исследовательский вопрос. Зачем заниматься разоблачением различных идеологий и мифологий, если это особо никому не нужно? Включая тех, кто не разделяет интересы правящей группы. :sh_ok: :du_ma_et: :sh_ok:

Woloh 2 часа назад
Пока читал вот что подумалось — а осудят ли Луку после его ухода — так, как это сделали украинцы, сняв звание президента с Яныка — и как это повлияет на следующего?
Ведь если титул президента с Лукашенко после его ухода не снимут (а это вероятно), то это станет оправданием факта 20-летнего правления. И следующий, кто бы он не был, будет под давлением править еще 20 лет — любыми методами. Ему надо будет ведь доказывать, что он не хуже.
А если осудят, но только в формате «развалиу эканомику и ильготы забрау», то это тоже ничего не решит. Лука по сути не является президентом с 1996 года. А если признать, что мы жили под каким-то проходимцем аж с 96 года, то это убьет любое самосознание в народе. Они такую самоуничежительную риторику никогда не поддержат.
Единственным компромиссным выходом является полностью отказаться от поста президента и тупо не задавать себе такие вопросы.

У нас дна быць не можа, пакуль не асуджаны камунізм, які карыстаўся ўсімі магчымымі метадамі нацызму і фашызму. І нават немагчымымі.
Таму асуджэньне Лукі можа быць толькі ў кантэксце асуджэньня саветызму. Тады, калі словы нарэшце пачнуць адпавядаць сэнсам, у іх закладзеным.. Сёньня - і гундзяевы, і шэндэровічы, не кажучы пра кургнянаў і няўзоравых, замілавана кажуць пра сваіх дзядоў камуністаў - і таму можна нават сказаць, што не мае значэньня нелегітымнасьць Лукашэнкі. Наадварот - ён атрымаўся гарантам пэўнай дзяржаўнай незалежнасьці ў гэтай віхуры агалцелай русскамірскай прапаганды і постсаўковага імперскага ціску.. Такі камень на беразе.. :-) λίθος ad litus

:-(

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 20 июн 2015, 17:52 
Голубые штаны

аліна писал(а):
Цитата:
...Отсюда родился ключевой исследовательский вопрос. Зачем заниматься разоблачением различных идеологий и мифологий, если это особо никому не нужно? Включая тех, кто не разделяет интересы правящей группы. :sh_ok: :du_ma_et: :sh_ok:

Woloh 2 часа назад
Пока читал вот что подумалось — а осудят ли Луку после его ухода — так, как это сделали украинцы, сняв звание президента с Яныка — и как это повлияет на следующего?
Ведь если титул президента с Лукашенко после его ухода не снимут (а это вероятно), то это станет оправданием факта 20-летнего правления. И следующий, кто бы он не был, будет под давлением править еще 20 лет — любыми методами. Ему надо будет ведь доказывать, что он не хуже.
А если осудят, но только в формате «развалиу эканомику и ильготы забрау», то это тоже ничего не решит. Лука по сути не является президентом с 1996 года. А если признать, что мы жили под каким-то проходимцем аж с 96 года, то это убьет любое самосознание в народе. Они такую самоуничежительную риторику никогда не поддержат.
Единственным компромиссным выходом является полностью отказаться от поста президента и тупо не задавать себе такие вопросы.

У нас дна быць не можа, пакуль не асуджаны камунізм, які карыстаўся ўсімі магчымымі метадамі нацызму і фашызму. І нават немагчымымі.
Таму асуджэньне Лукі можа быць толькі ў кантэксце асуджэньня саветызму. Тады, калі словы нарэшце пачнуць адпавядаць сэнсам, у іх закладзеным.. Сёньня - і гундзяевы, і шэндэровічы, не кажучы пра кургнянаў і няўзоравых, замілавана кажуць пра сваіх дзядоў камуністаў - і таму можна нават сказаць, што не мае значэньня нелегітымнасьць Лукашэнкі. Наадварот - ён атрымаўся гарантам пэўнай дзяржаўнай незалежнасьці ў гэтай віхуры агалцелай русскамірскай прапаганды і постсаўковага імперскага ціску.. Такі камень на беразе.. :-) λίθος ad litus

Аліна, а навошта вы Шэндэровіча у гэтую шарэнгу паставілі?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 20 июн 2015, 17:56 
Голубые штаны

Amsel писал(а):
аліна писал(а):
Цитата:

Woloh 2 часа назад

Присоединяюсь к вопросу. Да, и Невзорова я бы тоже вычеркнула.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 20 июн 2015, 18:13 
Голубые штаны

ludmila_ch писал(а):
Amsel писал(а):
аліна писал(а):
Цитата:

Woloh 2 часа назад

Присоединяюсь к вопросу. Да, и Невзорова я бы тоже вычеркнула.

Якраз па вашай спасылцы вось пачытала, як ён, Шэндэровіч, замілавана піша пра камуністаў - http://www.novayagazeta.ru/society/68880.html :-(
Няўзораў толькі мінулым годам паразважаў, як чалавек - што было, як для мяне, сапраўдным дзівам - цяпер ён вінаваць не гэбню, якая катавала і прапагандавала, а народ цэлы, які толькі сядзеў і пісаў даносы.. І гэта ў краіне зачыненых архіваў.. І гэта чалавек, які плёў пра "нашых", калі хацелі паставіць на калені Літву. Таксама раўняў МЯНЕ з гэбнёй. Я яго апошнім часам паспрабавала ўважліва паслухаць.. Ён роўны гундзяеву. У сваім прызначэньні быць прыладай камунафашызму. І гундзяеў таксама звычайная прылада.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 20 июн 2015, 19:33 
Голубые штаны

аліна писал(а):
Якраз па вашай спасылцы вось пачытала, як ён, Шэндэровіч, замілавана піша пра камуністаў - http://www.novayagazeta.ru/society/68880.html :-(
Няўзораў толькі мінулым годам паразважаў, як чалавек - што было, як для мяне, сапраўдным дзівам - цяпер ён вінаваць не гэбню, якая катавала і прапагандавала, а народ цэлы, які толькі сядзеў і пісаў даносы.. І гэта ў краіне зачыненых архіваў.. І гэта чалавек, які плёў пра "нашых", калі хацелі паставіць на калені Літву. Таксама раўняў МЯНЕ з гэбнёй. Я яго апошнім часам паспрабавала ўважліва паслухаць.. Ён роўны гундзяеву. У сваім прызначэньні быць прыладай камунафашызму. І гундзяеў таксама звычайная прылада.

Алина, где Вы там увидели, что Шендерович "замілавана піша пра камуністаў"?!! :sh_ok: :sh_ok: :sh_ok:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 20 июн 2015, 21:22 
Голубые штаны

ludmila_ch писал(а):
аліна писал(а):

Алина, где Вы там увидели, что Шендерович "замілавана піша пра камуністаў"?!! :sh_ok: :sh_ok: :sh_ok:

Алина, похоже, с Шендеровичем не знакома. :nez-nayu:

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 20 июн 2015, 21:23 
Голубые штаны

аліна писал(а):
Якраз па вашай спасылцы вось пачытала, як ён, Шэндэровіч, замілавана піша пра камуністаў

Пани Алина, если у Вас среди родственников нету коммунистов, то Вы не беларуска.

Вы не относитесь к этому обществу, к его проблемам, и к его наследию. Вы относитесь к 0.0001%, которому как-то удалось отсидеться за полесскими болотами.

Это не беларусы. Можа литвины какие. Ну или ятвяги. Ну или там эльфы.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 21 июн 2015, 10:58 
Голубые штаны

ludmila_ch писал(а):
аліна писал(а):

Цитата:
З Шэндэровича: Но один день и один случай Али помнит хорошо.
В учебнике с торжественным придыханием описывался подвиг мальчика, который погиб, пытаясь потушить загоревшийся колхозный трактор, и маленький Али пришел к маме с сомнением: стоило ли погибать ради этого? Ведь это же кусок железа, а тут — человеческая жизнь! Для коммунистической мамы такого вопроса не существовало: общественное благо стоило жизни, оно стоило многих жизней! Общественное благо?

Я не буду прыводзіць у доказ цытаты, якія сведчаць аб нянавісьці ўнука адэскага біндзюжніка да хрысціян і мусульман.
Іх там раскідана дастаткова, каб той, хто хоча бачыць, іх прачытаў. Праблема толькі ў тым, што чытачы Народнай лічаць гэтую нянавісьць нормай і пачалі б напэўна абурацца паводзінамі ўнука біндзюжніка, калі б ён устрымаўся ад гэтых зняваг.. Бо інакш, як яны могуць іх не заўважаць?
Родная маці кажа свайму сыну, што ён вораг, бо яму нейк няёмка ад прысутнасьці муміі на Краснай плошчы.. Але па ўсяму ў тэксце бачна, што гэты сын найперш патрэбны быў, каб выконваць ролю камуністычнага - прасавецкага і праізраільскага - ўплыву на той мнагастрадальнай и вельми багатай зямлі.. Таму, хоць сын - вораг, але ўнук біндзюжніка напіша пра яго кнігу і сын, як нашчадак значнага ў мусульманстве роду, выканае сваю функцыю дыскрэдытацыі мусульманства..
Няўжо нехта з прачытаўшых тэкст дэмакрата Шэндэровіча, не звярнуў увагу на гэтую добра асветленую інсталяцыю гістарычнага шыла?
Савецка-камуністычныя часіны, калі ўнукі калгаснікаў вучыліся на беларускіх савецкіх гісторыкаў, згодна Шэндэровіча, гэта уксус.. Але ж было, маўляў, і камуністычнае віно.. Гарэлі, верылі, рэпрэсаваліся-перарэпрэсоўваліся - усё дзеля "общественного блага" .Вунь у 30-х мінулага века пабудавалі элеватар – у Мікалаеве – найбольшы ў Еўропе.. А тут цэны на збожжа ўпалі.. Ну дык забяром усё ў гэтых украінцаў ды закупім заводы - каб сталі наварыць - для танкаў і пушак..
Нічога, што самі распалілі душагубку, ў якой пагарэлі мільёны габрэяў.. Важна, што знайшлі казла - Гітлера.. Каб ленін і надалей дапамагаў доўжыць цемру егіпецкую над адной шостай..

І яшчэ ў той Народнай кінулася ў вочы цытата адной вядучай пра Батыя і Яраслава... Яраслаў, маўляў, гэта Эўропа! Руская праўда Яраслава гэта цудоўна дэманструе.
Сьмех проста.. І які Яраслаў, калі ён Георгій? І забойца братоў.. Святых Барыса і Глеба.. А перад гэтым сабраўся з бацькам ваяваць..
Ну канешне, якое можа быць тысячагадовае мінулае, калі пра стогадовае русскія савецкія ведаць не хочуць? Бо ж трэ будзе сказаць русскім савецкім.. Самім сабе сказаць!
Так - мы былі ідыётамі, а нашыя дзяды былі подлымі забойцамі. Так - мы нашчадкі сапраўдных нацыстаў і сапраўдных фашыстаў.. І нам сорамна за іх..
І пакуль мы не прызнаем гэта, датуль мы - вата тая самая. Самая якасная і натуральная вата. Бо мы не проста паўтараем за тэлевізарам, а транслюем гэтую вату далей і глыбей - каб як мага большую колькасьць вакольных пусціць на тло.. Практычна, мы прамаўляем ад імя тых, хто проста п'е гарэлку і знаць не хоча пра "абшчэственнае блага" і тое, які норавы маюць іншыя народы..
Вось што трэба усвядоміць тым, хто так не хоча гэтага рабіць..

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 21 июн 2015, 11:06 
Голубые штаны

Woloh писал(а):
аліна писал(а):
Якраз па вашай спасылцы вось пачытала, як ён, Шэндэровіч, замілавана піша пра камуністаў

Пани Алина, если у Вас среди родственников нету коммунистов, то Вы не беларуска.

Вы не относитесь к этому обществу, к его проблемам, и к его наследию. Вы относитесь к 0.0001%, которому как-то удалось отсидеться за полесскими болотами.

Это не беларусы. Можа литвины какие. Ну или ятвяги. Ну или там эльфы.

Нашчадкі якога "чыкацілы" канешне выклікаюць спачуваньне.. Да таго моманту, як пачынаюць выбачаць свайго папку, ці дзядулю.. Ці прапрапрапрапрадзядулю. І нават ганарыцца імі -пачынаюць..
Мне саветы мазгі ў пюрэ бульбянае не ператварылі. Сапраўды, напэўна, літвінскія гены.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 21 июн 2015, 22:20 
Голубые штаны

Зміцер Дашкевіч
Ты цяпер мэбляй займаешся. Прыбытковая справа?

— Калі працаваць, любая справа прыбытковая. Тысячу-паўтары я зарабляю. Але гэта такая праца, што, бывае, па 16 гадзін у дзень заняты. А 8 раніцы я на аб’екце, гадзін у 9 вечара бываю дома, пасля яшчэ сяджу пару гадзін — малюю макеты. Гэта не так, што ты прыйшоў, адпінаў 8 гадзін, а потым думаеш, чаму ў цябе 300 ці 500 даляраў выходзіць за месяц. У некаторых людзей цяпер такая культура працы, што пры любой уладзе ім будзе дрэнна. Калі чалавек сваёй скурай не адказны за тое, што робіць (то бок пакуль у дзяржаве не будзе прыватнай уласнасці амаль на ўсё — зямлю, заводы), ён і будзе жыць па прынцыпе «не скрадзеш — не пражывеш».

— Табе падабаецца тое, што ты робіш?

— Я займаюся стваральнай працай. Прыйшоў, на роўным месцы нешта зрабіў. Прыгожа, радасна. А наколькі гэта маё прызначэнне на вякі — хто ведае?

— Якая праца табе падабаецца больш: фізічная ці інтэлектуальная?

— Я за грошы ў інтэлектуальнай сферы амаль не працаваў. Ну, тэксты бывае пішу на «Хартыю», на «Нашу Ніву». Гэта хутчэй падтрымка дадатковая. Вельмі цяжкая праца. Напрыклад, што тычыцца апавяданняў, што я пісаў у турме, — трэба было сур’ёзна сябе прымушаць. З дошкамі прасцей: узяў, пілуеш, яно ідзе. А тут ты можаш прасядзець пару гадзін, а з цябе нічога.

— З 16 гадзінамі працы ў цябе час застаецца з дачкой пазаймацца?

— У мяне і выходныя бываюць. Калі мне не вельмі рана трэба на працу, я заўсёды забіраю Мару ад жонкі, каб яна магла паспаць, бо ёй трэба значна больш прысвячаць сябе Мары. І баўлюся з дачкой тады.

— Які ты бацька?

— Куды тут строгім быць з гэтым камочкам? Але ад яе спасу няма ўжо ў 9 месяцаў. На ногі стала, дык ад яе цяпер не адысці. Нядаўна сеў за камп’ютар, чую — нешта яна заціхла секунд на 60. Азіраюся, а яна зямлю з вазона есць!

Падзеі ва Украіне — святло ў канцы тунэля

— Як табе ўдаецца сумяшчаць працу, сям’ю і грамадскую актыўнасць?

— Тытанічных грамадскіх кампаній я на сабе не цягну. У мінімальнай ступені я заангажаваны ў працу «Маладога Фронту», дзе мы збіраемся, нешта абмяркоўваем. Мы імкнемся быць на сувязі, збірацца. Бо глабальныя змены непазбежныя. Я гляджу на гісторыю як на Божы план для кожнага чалавека і народа. Тое, што адбываецца ва Украіне, — сур’ёзнае Божае дзеянне на кантыненце. Гэта апошні цвік у Расійскую імперыю. І Беларусь тут не можа быць па-за працэсам. Некалькі месяцаў пройдзе ці некалькі год, але адбудуцца вялікія зрухі. І важна быць напагатове, каб не прапусціць гэтую хвалю.

Доўгі час мы раскідалі камяні, займаліся шапказакідальніцтвам: «Заўтра мы пераможам!», «Давайце тут надарвемся!», «Трэба ісці на акцыю!» Людзей выганялі з навучальных устаноў, выклікалі бацькоў — людзі адвальваліся ад руху пачкамі! Цяпер прыйшоў час камяні збіраць.

Каб атрымаць уладу, павінен быць нейкі вельмі сур’ёзны палітычны лідар, за якім стаіць сур’ёзная сіла. Яшчэ больш харызматычны і мэтаскіраваны, чым Лукашэнка. І гэтая сіла магла б захаваць Беларусь і адказваць на выклікі.

— Святло ў канцы тунэля бачна?

— Для мяне святло ў канцы тунэля — гэта падзеі ва Украіне. Многія, гледзячы на Украіну, пачалі заклікаць да аб’яднання з уладай. Акей, яны маглі б аб’ядноўвацца, калі б яны сапраўды рабілі ўсё, што ад іх залежыць, каб захаваць незалежнасць і каб сюды не прыйшла Расія. Але я іх запытваю: «А вы на якой мове размаўляеце?» Людзі не могуць элементарна перайсці на беларускую мову. Пуцін прыйшоў рабаваць Украіну, прыкрываючыся інтарэсамі рускамоўных. Размаўляйце па-беларуску, калі вы не хочаце бачыць тут Пуціна! А яны — давайце з уладамі аб’яднаемся. Няверны ў малым — няверны ва ўсім — ёсць такая біблійная ісціна.

Супраць Лукашэнкі, больш чым ён сам, ніхто не зробіць у гэтай краіне. Так дыскрэдытаваць сябе, сваю сацыяльна-арыентаваную палітыку. І каб апазіцыя была маральным аўтарытэтам — уладу б узялі хоць сёння. Але нават людзі, якія супраць улады, задаюць пытанне: «А каму яе аддаць? Гэтым швондзерам?» Канечне, не 100% швондзеры. Ёсць шмат прыстойных людзей, такіх, як Севярынец, Статкевіч, яшчэ некаторыя персаналіі.

Караткевіч і Анісім не час балатавацца

— І што рабіць?

— Па-нармальнаму, усім гэтым партыям трэ' было самараспусціцца. Засталося б з усёй апазіцыі актыўных 100—200 чалавек. А так — 10 тысяч партыйных актывістаў плюс 50 арганізацый паўтара года збіраюць 50 тысяч подпісаў.

У нас у «Маладым Фронце» таксама неяк была кампанія па зборы подпісаў за беларускую мову. Кампанія правальная, бо я ж таксама быў шапказакідальнікам — замахнуўся на 50 тысяч подпісаў. Я падумаў: нас 50 чалавек — кожны па тысячы. Па выніку я сабраў пяць тысяч, яшчэ некалькі чалавек па пару тысяч, а больш ніхто нічога не сабраў. Я за месяц сабраў тры тысячы, кожны дзень аддаючы гэтаму тры гадзіны. А яны на сваіх мільённых бюджэтах паўтара года 50 тысяч збіраюць і даказваюць нам, што гэта дасягненне! І цяпер кажуць: давайце на выбары пойдзем! Мо яны таму і вылучаюць жанчын, каб было цяжэй крытыкаваць. Ну не час зараз для Таццяны Караткевіч ці Алены Анісім балатавацца — гэта проста цырк! Пры ўсёй павазе да гэтых людзей.

Каб не 95-ы, я б у апазіцыю не пайшоў

— Што будзеш рабіць, калі заўтра суверэнітэт Беларусі ліквідуюць?

— Залежыць ад таго, Рускі свет прыйдзе ў хаўрусе з Лукашэнкам ці ў канфлікце. Калі ў хаўрусе, то мы нават з дому выйсці не паспеем, як будзем нейтралізаваныя. Калі ў канфлікце — тады ёсць нейкі шанец выйсці з дому, забрацца ў лес і ўзяць нейкую вінтоўку. У любым выпадку, калі я буду жывы, я буду ваяваць.

— Як ты прыйшоў да нацыянальнай ідэі?

— У 1995, калі Лукашэнка праводзіў першы рэферэндум, мне было 12 гадоў. Але ўжо ў той момант я сваім дзіцячым розумам не мог зразумець, як нацыя адракаецца свайго герба, сцяга. У школе я лічыў беларускую мову калхознай — нас так вучылі. А рэферэндум заклаў у маю душу неўспрыманне гэтага рэжыму. І гэта — самая вялікая стратэгічная памылка гэтай улады. Лукашэнка добры тактык, але кепскі стратэг.

Каб Лукашэнка меў бел-чырвона-белы сцяг і «Пагоню», ён спакойна мог бы сёння зарганізаваць пад свае сцягі ўсіх беларускіх нацыяналістаў. Але як можна пайсці служыць пад гэты саўковы сцяг? Стаць пад гэтую савецкую зорку, пад якой была вынішчана эліта нашага народа? Ды калі б не 95-ты год, я, думаю, увогуле ніколі б ні ў якую апазіцыю не пайшоў.

— І як адбыўся «ўваход» у апазіцыю?

— У 2000 годзе я пераехаў у Мінск, працаваў на прыватным заводзе хімічнай прамысловасці ў Зялёным Лузе. І мы з сынам дырэктара перыядычна паддавалі пасля працы. Пасля чарговай паддачы я яму сказаў, што, маўляў, няма сіл, трэба ісці ў апазіцыю! Ён мне кажа: «Давай, я цябе завяду!» І мы прыехалі трамваем з Зялёнага Луга на Варвашэні. «Вось тут беларуская апазіцыя. Заходзь!» І я зайшоў (смяецца).

— А да пратэстантызму як прыйшоў?

— Калі я прыйшоў у «Малады Фронт», мы былі як уся звычайная моладзь: бухалі, курылі, дзевак цягалі. Што там трэба хлопцу ў 20 гадоў! І ў пэўны момант ва мне ўзнік канфлікт: днём ты прапагандуеш змаганне за новую Беларусь, за перамены, а ўвечары — нажэрліся, лычы адзін аднаму пабілі! Я ў пэўны момант зразумеў, што гэта двудушша, калі ты заклікаеш да перамен, а сябе змяніць не можаш. Аляксей Шэін запрасіў мяне ў пратэстанцкую супольнасць Яна Прадвесніка. І там я знайшоў жывога Бога.

У сілавых структурах нялёгка застацца сумленным

— Турма цябе змяніла?

— Шапказакідальніцтва знікла, так. У нашым грамадстве гэта страшная праблема. Калі гаворыцца і не выконваецца.

— Чаго табе ў турме больш за ўсё не хапала?

— Любімых людзей, сяброў, інфармацыі. Ежы не хапала, цяпла. Спаць хацелася пастаянна, а не падымацца пяць разоў за ноч на зарадку. Мне турма дапамагае шанаваць тое, што я маю цяпер. Вось мы тут п’ем гарбату, для цябе гэта пофіг. А ў турме, калі ты не маеш магчымасць заварыць гарбату, гэта свята!

— Памятаеш, калі цябе першы раз забрала міліцыя?

— На адной з нейкіх акцый МФ у годзе 2001. Цяжка ўзгадаць. Раней і сістэма была не такая, як да 2004 года, да рэферэндуму. Былі выпадкі, калі за пратаколы аб тым, што я лаяўся матам, мяне суддзя апраўдваў.

— А што твае бацькі казалі, калі ты трапляў у СІЗА?

— Любым бацькам не падабаецца, калі з іх дзіцём такое адбываецца. А яшчэ ж людзі савецкага гарту, прывыклі, што калі дыктатура, то на вякі. Але на бацьку моцна паўплывала хваля салідарнасці, калі мяне судзілі ў 2006 годзе. У зоне таксама былі ў шоку, калі бачылі, што сотні лістоў прыходзіла кожны дзень. Яны думалі, што мы — кучка нейкіх маргіналаў неадэкватных, а тут аднаму Дашкевічу столькі лістоў з розных канцоў краіны.

— У якой калоніі было найцяжэй?

— Твой родны Мазыр! (Смяецца.) Гэта трэш! Там эксперыментальная калонія. Ну і начальнік калоніі давай мяне распытваць, хто я ды за што заехаў. Расказаў яму пра «Малады Фронт», што я пратэстант. Ну і пачалося — гэты начальнік давай раўці. «Ды мы за рускую расу! Мы праваслаўныя! Ды я вас, сектантаў, на парог не пускаю! — і гэта ўсё матамі. — Ды я цябе пасаджу, цябе будуць там трахаць!» Там такая нарада збіраецца з дзесяці начальнікаў калоніі, і яны на цябе равуць усе.

А ты адзін стаіш і слухаеш гэта ўсё. За табой стаяць канваіры з дубінкамі. Рыпнешся — закатваюць у бетон. Кажуць, што яны спецыяльна так і правакуюць, каб цябе закаталі і пасля за ногі выцягнулі.

А гэта людзі з вышэйшай адукацыяй, палкоўнікі, падпалкоўнікі. Страшнейшыя за зэкаў! Бо зэк пяць год пасядзеў і выйшаў, а яны там усё жыццё. Пра што яны з дзецьмі і ўнукамі размаўляюць?

Што яшчэ цікава, калі прыязджаў папскі нунцый, дык мяне таксама ж на сустрэчу з ім запрасілі ў кабінет начальніка — яны там усе ў шоку былі. Яны ж там крычалі мне, што я нікому не трэба, а тут такі паварот. Пасля Наста яшчэ знайшла праваслаўнага святара, які да мяне завітваў. Дык пасля гэтага да мяне там толькі на вы і шэптам звярталіся (смяецца).

— Вяселле ў турме — гэта як?

— Вяселле ў нас было на волі, а распісаліся мы ў турме. І ёй было цяжка, калі я сядзеў, бо не ведаў, колькі мне засталося. Ёсць людзі, якія заязджаюць з двума гадамі, а сядзяць па 10 пасля.

— Запрашаў на вяселле тых міліцыянтаў, якія былі сведкамі?

— У турме запрашаў, а на волі — не. Кантактаў не засталося — ні адрасоў, ні тэлефонаў. Часам, праўда, сустракаюся ў Мінску з іншымі «знаёмымі» міліцыянтамі. Напрыклад, пракурорам, які на мяне справу заводзіў у 2006 годзе — перамовілі трохі. Ці з амапаўцам, які скончыў службу.

— Значыць, не ўсе міліцыянты дрэнныя?

— Ёсць міліцыянеры, якія ў камеру мне прыносілі заварку, яблыкі. Яны рызыкавалі сваімі пагонамі. На жаль, у іх такая прафесія, што самыя горшыя душэўныя якасці рэалізуюцца беспакарана. Я сустракаў міліцыянераў — добрыя хлопцы, з гумарам. А пасля ім даюць загад — біць чалавека нагамі на прадоле, і яны б'юць. Там чалавек не можа быць сумленным больш за пару год.

— Як гэта змяніць?

— Да Хрыста таксама ж прыходзілі салдаты і пыталіся, што ім рабіць. І ён жа не сказаў ім сыходзіць з войска. Ён сказаў ім нікога не біць, не лжэсведчыць і не браць хабар. Ён вызначыў канкрэтныя рэчы для ўсіх узброеных служак дзяржавы

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 15:07 
Малиновые штаны

У Менску заўважаны культавы матацыкл Harley-Davidson, упрыгожаны нацыянальным беларускім гербам — Пагоняй
Изображение
Цитата:
Здымак зроблены непадалёк ад Менскага салону-магазіну Harley-Davidson, што на праспэкце Незалежнасьці
По-моему, довольно стильно.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 15:42 
Голубые штаны

Cnapmak писал(а):
У Менску заўважаны культавы матацыкл Harley-Davidson, упрыгожаны нацыянальным беларускім гербам — Пагоняй
Цитата:
Здымак зроблены непадалёк ад Менскага салону-магазіну Harley-Davidson, што на праспэкце Незалежнасьці

Колорадские ленточки при этом как-то больше встречаются на коричневом Опеле Манта 1976 года выпуска.

Вот он и весь "белорусский социальный разрыв".

Колхоз вяжет колорады на свой лом, мечтает о понтах, ездит воевать за вату на Донбассе и слушает Алегрову, стоя в оцеплении джазового фестиваля на Немиге.

Ново-бюргеры красят харлей Погоней, покупают худи в LSTR за 700 кусков, шлют бабки Правому Сектору и плюются по поводу испорченного колхозанами джазового вечера.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 15:51 
Голубые штаны

Woloh писал(а):
Cnapmak писал(а):
Цитата:

Колорадские ленточки при этом как-то больше встречаются на коричневом Опеле Манта 1976 года выпуска.

давно на родинке были?
Х5-Х6, крузаки и прочее - основной контингент ленточек
хотя, много меньше чем раньше
и самый распространенный вариант - два беларуских флага

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 16:00 
Голубые штаны

papa-fi писал(а):
Woloh писал(а):
Cnapmak писал(а):
Цитата:

Это из серии про бандитские понты.

Кто ж в РБ честно зарабатывает на Х6? Те пять программеров вообще себе ничего не вешают.

А остальные - сестра папы дяди очередного колхозного бюрократа.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 16:21 
Голубые штаны

Woloh писал(а):
papa-fi писал(а):
Woloh писал(а):
Cnapmak писал(а):
Цитата:

Это из серии про бандитские понты.

Кто ж в РБ честно зарабатывает на Х6? Те пять программеров вообще себе ничего не вешают.

А остальные - сестра папы дяди очередного колхозного бюрократа.

:-) :-)
вы не верите в предпринимательские таланты нашего народца ??
маленький свечной заводик, переделанный из бывших воинских гаражей, делающий чтото очень нужное для масквабада
никакого криминала
а к сестре папы дяди с вопросом "откудова" приходят тока так, по крайней мере на районах так, как на области - незнаю

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 16:37 
Голубые штаны

papa-fi писал(а):
маленький свечной заводик...

Зато я уверен в наших фискалах, которые в пору оскудшего царского кошеля, не пропустят уныканный заводик. Если только он не принадлежит "сестре папы дяди".

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 16:50 
Голубые штаны

Zig писал(а):
papa-fi писал(а):

Зато я уверен в наших фискалах, которые в пору оскудшего царского кошеля, не пропустят уныканный заводик. Если только он не принадлежит "сестре папы дяди".

товарищ Зиг, вы мне чем то ватника напоминаете "вывсевриете" который :-)

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 17:06 
Голубые штаны

papa-fi писал(а):
Zig писал(а):
papa-fi писал(а):

товарищ Зиг, вы мне чем то ватника напоминаете "вывсевриете" который :-)

Наложение троекратного креста от напоминаний избавляет ::yaz-yk:

У меня на глазах столько свечных заводиков разкошмарили, что даже число Пи плачет. И довольно много стороной обошли. Так вот по какой то случайности, обидели и не выдоили как раз те которые от дяди или от тети. А те которые не дядитетины пропустили, так это отложенный вопрос. Добивают.
Как вы заметили народ наш трудолюбивый. Всех за раз не подоить.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 17:24 
Голубые штаны

papa-fi писал(а):
:-) :-)
маленький свечной заводик, переделанный из бывших воинских гаражей, делающий чтото очень нужное для масквабада
никакого криминала

Я, млять, посмотрел бы на их колорадский свечной бизнес при Иосифе нашем свет Виссарионыче. Это у них нет криминала? По порядкам образцовых 30-40-х (святых для нашего колорадского дела) всю их родню, включая малолетних детей, стоило бы расстрелять - это в лучшем случае.

ЗЫ. А вообще, конечно, я где-то не так выразился. Получилось, что я линию колхозораздела провел где-то по имущественному цензу. Это вовсе не так, совершенно не так.

Заметил, что появился у нас какой-то бюргерский класс, частично именуемый креаклами - но это не верное и не полное имя для них. Их больше.

И есть колхозный класс, который абсолютно никак не связан с работой на земле, а представляет собой состояние ментовской души (и остаточных мозгов).

У меня в армии самыми крестами были, кстати, племенные выходцы из города Минска. При чем с высшим образованием иногда. А толковые хлопцы, с которыми приятно было общаться, были из Гродно, Хотимска, Мира и опять же Минска. И это было еще тогда - много лет назад. Сейчас колхозаны еще прочнее окопались между Пулихова и Карла Марла.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 17:37 
Голубые штаны

от блин, значит пацаны таскающие соляру и вотку в польшчу, и отстроившие на этом особняки - правильный бизнес
а пацаны, отстроившие цеха, и изготавливающие для московии "окна из европы" - "колорадский свечнойбизнес"

у вас есть альтернатива московии для них?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 22 июн 2015, 17:45 
Голубые штаны

Та я не думаю, что суть в Московии.

Вы, похоже, имеете в виду, что у тех, кто работает на рынок РФ, степень колорадскости выше?

Не знаю, я не обращал внимание с этой стороны. Но даже если это и так, то скорее это связано с информационным фоном, в котором они живут. Хотя лично в моем окружении, биснесовцы, работающие с московитянами, одни из самых заядлых оппов.

Я не про РФ пишу. А про две разные РБ, которые как с Венеры и Марса, хоть и живут вперемешку

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 23 июн 2015, 10:01 
Голубые штаны

http://www.e-reading.club/chapter.php/9 ... hlogo.html
Пайшла па спасылцы з Брамы і зачыталася.. Дай, думаю, прыцягну на Браму такую каштоўнасьць.. :-) Старэчы шкляроз.
Бушкоў.. З гэтага пана пачалося маё чытаньне на маніторы. Пра грушніка на сушы і пад вадой.. Не спынілася пакуль не прачытала ўсё што было ў той бібліятэцы.. Ці амаль.. Апошнім было чытво пра грушніка ў Беларусі - як ён бацьку славян ратуе ад маскоўскіх лесбіянак.. Карацей, наелася па самыя вушы.. Як той русскамірскі Салаўёў кажа: далі і ложку, і лайно.
Але трэба прызнаць, што гэтая веда пра сербаў - карысная. Калі адцадзіць і прафільтраваць. Хоць прасцейшым якім фільтрам.
Дык я пра што.. Беларусь не раздзелена на 2 часткі. Такі погляд даволі прымітыўны і хоць пан Волах і не мой кумір, але даволі важны пан. Я расчароўваюся.. :-( Важныя паны не кідаюцца ярлыкамі. Калі яны не ардынцы якія.
1. Гарацкія і калхозьнікі
2. Гарацкія і крэстЫ.
Можна зразумець тых маладзёнаў - мяшчан-мінчан(чаму б, дарэчы, не "мінчане" ды "пінчане", калі існавалі мяшчане - месцічы горада Менску) - гарацкіх савецкіх, якія адчувалі сябе абранымі ў параўнаньні з вясковымі - калхозьнікамі. Ды яшчэ яны былі будаўнікамі камунізму, а не гнілымі якімі буржуінамі.. Але зараз? Навошта гэтая тэрміналёгія сёньня?
Ну так - калхознікі адмовіліся ад мовы - дзеля горада. Ну і шо значыць гэты беларускі горад, з якога кожны амаль гарацкі пёр бульбу, яблыкі і кабанчыка? А калі не пёр, дык меў спецзаказ намеклатурны - за калхозную інтэлектуальную працу. Сьмешныя рабацягі, якія паверылі, шо яны гегемон.. Гегемон у нас пралетарыі.
Я проста не разумею - навошта такія, здаецца разумныя паны, таўкуць воду ў ступе з гэтым падзелам краіны на такія дзіўныя 2 часткі? А там паміж жорнамі - 1мм - мука? :du_ma_et:
Карацей - прапаную дзяліць грамадства, калі ўжо хочацца дзяліць, а не аб'ядноўваць, на тых, хто вайну ненавідзіць і тых, хто вайны прагне. Роўна так, як было штовек і як адбываецца сёньня. Трэба вызначыць тых, хто вайны прагне і гадзіць, як можа і дзе можа, каб толькі вайна пачалася.. Вызначым і будзем іх ненавідзець. А?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 23 июн 2015, 11:01 
Жёлтые штаны

У Мінску аблілі фарбай BMW X5. Магчыма, за стылізаваны трыкалор ФОТА

Цитата:
«Кажуць, дастаецца ў гэты час аўтамабілям з падобнай сімволікай: георгіеўскімі стужачкамі, налепкамі накшталт «Дзякуй дзеду за перамогу!», расійскімі сцягамі», — паведаміў кіроўца.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 23 июн 2015, 15:05 
Голубые штаны

аліна писал(а):
Дык я пра што.. Беларусь не раздзелена на 2 часткі. Такі погляд даволі прымітыўны і хоць пан Волах і не мой кумір, але даволі важны пан. Я расчароўваюся.. :-( Важныя паны не кідаюцца ярлыкамі. Калі яны не ардынцы якія.
1. Гарацкія і калхозьнікі
2. Гарацкія і крэстЫ.
Можна зразумець тых маладзёнаў - мяшчан-мінчан(чаму б, дарэчы, не "мінчане" ды "пінчане", калі існавалі мяшчане - месцічы горада Менску) - гарацкіх савецкіх, якія адчувалі сябе абранымі ў параўнаньні з вясковымі - калхозьнікамі. Ды яшчэ яны былі будаўнікамі камунізму, а не гнілымі якімі буржуінамі.. Але зараз? Навошта гэтая тэрміналёгія сёньня?
Ну так - калхознікі адмовіліся ад мовы - дзеля горада. Ну і шо значыць гэты беларускі горад, з якога кожны амаль гарацкі пёр бульбу, яблыкі і кабанчыка? А калі не пёр, дык меў спецзаказ намеклатурны - за калхозную інтэлектуальную працу. Сьмешныя рабацягі, якія паверылі, шо яны гегемон.. Гегемон у нас пралетарыі.
Я проста не разумею - навошта такія, здаецца разумныя паны, таўкуць воду ў ступе з гэтым падзелам краіны на такія дзіўныя 2 часткі? А там паміж жорнамі - 1мм - мука? :du_ma_et:
Карацей - прапаную дзяліць грамадства, калі ўжо хочацца дзяліць, а не аб'ядноўваць, на тых, хто вайну ненавідзіць і тых, хто вайны прагне. Роўна так, як было штовек і як адбываецца сёньня. Трэба вызначыць тых, хто вайны прагне і гадзіць, як можа і дзе можа, каб толькі вайна пачалася.. Вызначым і будзем іх ненавідзець. А?

Я раньше не использовал термин "колхозники". Вообще никак. Считал, что он может быть оскорбительным для части общества. Но потом пришел к выводу - сколько можно бежать от очевидного и игнорировать его? Колхозники создали свою версию Беларуси и мы вынуждены в ней жить.

"Колхозники" - очень хороший термин. Ведь колхозниками могут быть и русскоговорящие манкурты, и беларускоговорящие наци. Он всеобьемлющий (в отличие от, скажем, "ваты", которая по определению только колорадская). Колхоз - это состояние мозга. Когда все свалено в кучу, все общее, все примитивное, ретроградное, закостенелое, где аналогичные примитивные личности могут выноситься на правящие позиции.

Это деление в обществе есть всегда: ретрограды и прогрессивные, консерваторы и либералы, тормоза и акселераторы.

Пока, правда, не нашел хорошего термина для противоположной стороны. Назвать "городские" не верно, поскольку это упускает достаточно заметный слой прогрессивных людей по местечкам вроде Сморгони, Кричева или Дрогичина. И наоборот, создается впечатление, что "минчанин" - это синоним прогресса, когда это очень даже не правда.

"Бюргеры", "мещане", "креаклы" - все как-то не то. Рядом, но не то. Я б назвал их "магдебурги", в более новом понимании. Люди права, а не челядь феодала.

Цитата:
Бюргер (нем. Bürger, от древн.-верхн.-нем. burgari — защитники города).

В Высоком Средневековье (XII век — XIV век) — свободные граждане немецких городов, имеющих «городское право» (напр. Любекское право, Магдебургское право, Кульмское право и другие) — в отличие от подданных феодальных сюзеренов (феодалов и королей).

А то, что колхозники будут обижаться, означает лишь то, что понимают, шельмы, что о них речь. Потерпят. Мы ж терпим - весь их мир.

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 23 июн 2015, 21:58 
Голубые штаны

Woloh писал(а):

Я раньше не использовал термин "колхозники". Вообще никак. Считал, что он может быть оскорбительным для части общества. Но потом пришел к выводу - сколько можно бежать от очевидного и игнорировать его? Колхозники создали свою версию Беларуси и мы вынуждены в ней жить.

"Колхозники" - очень хороший термин. Ведь колхозниками могут быть и русскоговорящие манкурты, и беларускоговорящие наци. Он всеобьемлющий (в отличие от, скажем, "ваты", которая по определению только колорадская). Колхоз - это состояние мозга. Когда все свалено в кучу, все общее, все примитивное, ретроградное, закостенелое, где аналогичные примитивные личности могут выноситься на правящие позиции.

Это деление в обществе есть всегда: ретрограды и прогрессивные, консерваторы и либералы, тормоза и акселераторы.

Пока, правда, не нашел хорошего термина для противоположной стороны. Назвать "городские" не верно, поскольку это упускает достаточно заметный слой прогрессивных людей по местечкам вроде Сморгони, Кричева или Дрогичина. И наоборот, создается впечатление, что "минчанин" - это синоним прогресса, когда это очень даже не правда.

"Бюргеры", "мещане", "креаклы" - все как-то не то. Рядом, но не то. Я б назвал их "магдебурги", в более новом понимании. Люди права, а не челядь феодала.

Цитата:
Бюргер (нем. Bürger, от древн.-верхн.-нем. burgari — защитники города).

В Высоком Средневековье (XII век — XIV век) — свободные граждане немецких городов, имеющих «городское право» (напр. Любекское право, Магдебургское право, Кульмское право и другие) — в отличие от подданных феодальных сюзеренов (феодалов и королей).

А то, что колхозники будут обижаться, означает лишь то, что понимают, шельмы, что о них речь. Потерпят. Мы ж терпим - весь их мир.

А я вось даволі часта карысталася тэрмінам " калхоз" - па роду працы. З такім выцісконам: "каалхооз!" - кшталту элачкі - маўляў, калхоз! Прыгавор - канчатковы. Як у Шэндэровіча Алі - маме: "памерці за калхозны трактар? Каалхоозны!!!" З такой інтанацыяй, якая бывае толькі ва ўнукаў калхознікаў ці біндзюжнікаў з беларускіх вёсак. Шэндэровіч у газэце Новай свае эмоцыі перадаў. Бо ў Алі дзед чытаў Талстога і Чэхава.. А ў заходнебеларускіх дакалхозных вёсках дзяды цяперашніх бабак Талстога не чыталі - гэта праўда..
А за калхозны камбайн, дарэчы, майго дзядзю Віцю - зусім маладзенькага камбайнёра судзілі - нехта падпаліў ягоны калхозны камбайн.. А потам ён паехаў працаваць у Данбас.. А дзед пісаў па-польску і па-руску, а размаўляў мовай тутэйша і, пакінуў у сваіх паперах такі ўспамін пра горад-мястэчка - што прыехаў новы доктар і не мог цярпець касцёл на плошчы. Не супакоіўся, пакуль не знеслі. От шкада, што няма там імёнаў - у гэтым успаміне.. Русскі нейкі доктар, пэўна.. Вось вам гарацкія і крэстЫ..
Дык я пра што? Я пра тое, што словам калхозьнік" нельга абразіць тых, хто жыве у вёсцы. Ці нарадзіўся там. Але гэта слова абазначае савецкае рабства. Тое самае рабства, якое менавіта местачковыя і гарацкія ўсталявалі на нашай зямлі.. Усталявалі ў ХХ-м веку - шляхам хлуслівай прапаганды і чырвонага тэрору..
І гістарычна русскі горад - не звычайны горад.. Русскі горад ладавалі. Прыплывалі госці на лоддзях і выстройвалі іх пэўным чынам.. Забіралі людзей з пагостаў і дабро нарабаванае навезенае, што за ворам-агароджаю знаходзілася.. Ну бывала і проста захопвалі існуючае ўмацаванае паселішча.. Але патрыярхі гістарычнай расейскай навукі дзівяцца - якія былі рускія гарады. Знікалі бясследна.. Я ўсё больш упэўніваюся ў тым, што "слава" - гэта здабыча. А славяне - бандыты, якія дзеілі разам з русьсю. І ні неслі аніякай цывілізацыі. Наадварот - ім было выгадна адгароджвацца ад Эўропы. Кіеўскія рускія ўвайшлі ў гісторыю, бо патрабавалі ад Рамейскай імперыі прадоўжыць свой рабаўласьніцкі торг. Хрысціянскія гарады разбуралі, а хрысціян забівалі. Ну а потым скарысталі хрысціянства ў сваёй барацьбе за ўладу, хрысцілі ў сваё асабістае рабства.. Маёмасьць у цэрквах захоўвалі - пад абаронай..
На Літве пахавана многа рыцарства - польскага. З канём, мечам і сярпом, сякераю.. Вось таму толькі тут, атрымаўшы супраціў, русь займела шанец стварыць больш менш чалавечае цывілізаванае еўрапейскае жыцьцё.. Прыняла веру ва ўсявышняга, а не ў рабаўладальніка.. А на ўсходзе проста было прадоўжана рускае рабства, рабства і рабства.. Дык што вы можаце мець за сімвал пазітыву у тутэйшым горадзе - я не ведаю.. Менавіта тутэйшыя гарацкія не хацелі у Эўропу і менавіта яны зацягнулі ў Расею.. Якую потым і лопнулі - гэта ўжо зрабілі збольшага местачковыя - агітавалі за мір труд і май найперш яны.. Слоўца "калхоз" таксама яны прыдумалі. Ну канешне яны хацелі абшчэственнага блага. Ні хвіліны ў гэтым не сумняюся. Але ж мы ўжо ўсё ведаем.. Тым больш з сучасным жалезам. Інфармацыйным..
Мяне яшчэ вось кінулася ў вочы такая адпаведнасьць: рускі горад прынёс цывілізацыю гарОдаў. А вось з рускім полем зусім цяжка разабрацца.. Поле вырашала ўсе пытаньні і спрэчкі.
Эхехе.. Я пра што? Пра тое, што краіна можа быць пабудавана толькі на кульце роднай зямлі. Культ роднай зямлі, кажу, патрэбен. І роднага неба. Якое ёсьць. Не нужен нам берег турецкій.
А вораг - вайна. І хлусь.
І канешне трэба далучацца да Еўропы. Як найхутчэй. Меней каб тармазіць - згодна з вамі.
Толькі тормаз у нас - савецка-руская ідэалогія. Мумія трымае. Нават немаўлят - трымае..
Ну як гэта можа спалучацца - ракеты і мумія?

Сообщение Рейтинг поста: [ ] Добавлено: 24 июн 2015, 01:12 
Голубые штаны

аліна писал(а):
Woloh писал(а):

... Не нужен нам берег турецкій.
...
І канешне трэба далучацца да Еўропы. Як найхутчэй.

Правильно. Турция ж не Европа.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2193 ]  На страницу Пред.  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 55  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа