Статьи Брамы
  • 889
  • Ген манкурта

    Нядаўна ў вочы кінулася топавая навіна — Ганчарэнка ўзначаліў трэнерскі штаб ЦСКА. Што ж, навіна добрая, пацешыцца б за земляка, але не радасна. Ганчарэнка не першы з беларусаў, хто дамогся поспеху за межамі Радзімы. Азаранка, Агурбаў, Алфёраў, Сухі, сотні і тысячы меней вядомых дзеячаў навукі і культуры, і ўсе, усе яны толькі пераступіўшы мяжу Беларусі, перастаюць быць беларусамі. У якой бы краіне не апынуўся беларус, ён адразу ж, шчыра становіцца па нацыянальнасці: рускім, палякам, немцам, ці нават чыстакроўным кітайцам, але толькі не беларусам.

    Гэтыя людзі назаўжды зракаюцца Радзімы, і рэдка калі ўспамінаюць, хто ж яны насамрэч. Ёсць выключэнні, такія як Барыс Кіт, але яны адзінкавыя. Гісторыя выкавала з беларуса ідэальнага прыстасаванца. Стагоддзямі, тыя, хто не прымаў чужыя законы і ідэнтычнасць, проста знішчаліся. Генетычна захоўвалася здольнасць нацыянальнай мімікрыі і маскіроўкі. Адсюль і слабасць нацыянальнай самасвядомасці, лёгкасць асіміляцыі. Стагоддзямі лепшыя розумы беларускай зямлі, узбагачалі Расію, Польшчу, нават Чылі, але не Беларусь.

    Ці варта дзівіцца, што сёння, хоць трохі паспяховы беларус, цураецца сваёй нацыі, і пальцам не павару
    шыць дзеля сваёй Радзімы, а хутчэй, як калісці Анішчанка, каб выслужыцца перад новымі гаспадарамі, будзе яе таптаць.
    Ген манкурта трывала засеў у беларусе, а сучасная ўлада робіць усё, каб захаваць і ўмацаваць такое становішча рэчаў. Манкурт ва ўладзе імкнецца, і іншых ператварыць у сваё падабенства.

    ***

    Недавно в глаза бросилась топовая новость – Гончаренко возглавил тренерский штаб ЦСКА. Что ж, новость хорошая, порадоваться бы за земляка, но не радостно. Гончаренко не первый из белорусов, кто добился успеха за пределами Родины. Азаренко, Агурбаш, Алфёров, Сухой, сотни и тысячи менее известных деятелей науки и культуры, и все, все они только переступив границу Беларуси, перестают быть белорусами. В какой бы стране не оказался белорус, он сразу же, искренне становится по национальности: русским, поляком, немцем, или даже чистокровным китайцем, но только не белорусом.

    Эти люди навсегда отрекаются Родины, и редко когда вспоминают, кто же они на самом деле. Есть исключения, такие как Борис Кит, но они единичны. История выковала из белоруса идеального приспособленца. Веками, те, кто не принимал чужие законы и идентичность, просто уничтожались. Генитично сохранялась способность национальной мимикрии и маскировки. Отсюда и слабость национального самосознания, лёгкость ассимиляции. Веками лучшие умы белорусской земли, обогащали Россию, Польшу, даже Чили, но не Беларусь.

    Стоит ли удивляться, что сегодня, мало-мальски успешный белорус, сторонится своей нации, и пальцем не пошевелит ради своей Родины, а скорее, как когда то Онищенко, что бы выслужится перед новыми хозяевами, будет её топтать.

    Ген манкурта прочно засел в белорусе, а современная власть делает всё, чтобы сохранить и упрочить такое положение вещей. Манкурт во власти стремится, и других превратить в своё подобие.

    Кастусь
    • нет

    21 комментарий

    avatar
    А дзе пра ген?
    0
    avatar
    Гэтыя людзі назаўжды зракаюцца Радзімы,

    Ошибочное суждение. Родина- это не гражданство государства и не само государство. Родиной может быть страна, луг, озеро, лавочка, куст сирени в определенном месте, лес, поле. Соответственно предать лес по определению невозможно.
    Кто же тогда постоянно спекулирует понятиями «Родина» и «предательство»?

    Мошенники от власти. Бюрократия.
    +5
    avatar
    когда государству требуется твоя жизнь, оно называет себя родиной.
    +2
    avatar
    Фигу ему, а не моя жизнь.

    Все в лопухи!!!
    +1
    avatar
    Бессвязный и невежественный бред профессионального «патриота».
    -1
    avatar
    вы быццам пакрыўдзіліся
    +2
    avatar
    Белорус становится немцем или чистокровным китайцем…
    Это юмор такой?
    -1
    avatar
    Отсюда и слабость национального самосознания, лёгкость ассимиляции.
    Лёгкость ассимиляции это хорошо, порадовались бы за людей.
    «Родина» совершенно спекулятивное понятие, которое придумано чинушами, что бы проще было управлять массами быдла. Сложно человека отправить на убой, если ему сказать, что он воюет за Босфор и Дарданеллы или за коммунизм во всём мире по прихоти очередного царя-генсека-президента.
    Для этого придумана Родина-мать, устроена такая пропагандистская аллюзия, типа ты подохнешь конечно как собака, а если выживешь, то будешь жить, как собака, но это же за мать.
    Только теперь пора бы это оставить ©
    Никто ничего никакой Родине не должен, бред сивой кобылы. АМ/КГ
    +6
    avatar
    «Родина» совершенно спекулятивное понятие, которое придумано чинушами, что бы проще было управлять массами быдла. Сложно человека отправить на убой, если ему сказать, что он воюет за Босфор и Дарданеллы или за коммунизм во всём мире по прихоти очередного царя-генсека-президента.

    Так точно.
    0
    avatar
    Никто ничего никакой Родине не должен, бред сивой кобылы
    Ну тады б сабраліся паны з такімі дэвізамі на дэманстрацыю і спынілі б вайну за зямлю некаму некалі абетаваную. Мумію б выкінулі, а не трымалі на плошчах — здаецца ж столькі людабойства ўчынена за «савецкую» Родзіну, а церпяць знак яе панаваньня.
    Гэта Родзіна савецкая існавала і існуе для таго, каб зрабіць людзей бязроднымі.
    Зрабіць чалавека бязродным — гэта значыць зрабіць яго манкуртам.
    Выжылі ў савецкай пустыні з нацягнутымі скурамі — вось і манкурты.
    А некаторыя мелі свае пустыні і раней. І стварылі нацыю манкуртаў.
    +1
    avatar
    Ну тады б сабраліся паны

    кто именно?

    з такімі дэвізамі на дэманстрацыю і спынілі б вайну

    чью войну?

    а мы не русские тут все, нам фиолетово, что у них там в РФ

    и девизами войны не останавливают.

    Мумію б выкінулі,

    а зачем? Нам в Беларуси мумия не мешает, к тому же и лежащая в Москве.

    Гэта Родзіна савецкая існавала і існуе для таго, каб зрабіць людзей бязроднымі.

    выше вам уже написали, что Родина (советская или антисоветская)- это не государство.
    0
    avatar
    Вот именно об этом и говорил А.Невзоров. Предлагаю автору ознакомится со статьей. А так, с выводом спадара Wolf_31 согласен: КГ/АМ.
    UPD
    Есть нация, созданная «манкуртами» и, логично предположить, состоящая из «манкуртов». Одна из самых успешных наций за всю историю. Так что жаба, душащая автора, должна сидеть тихонько и не квакать :)
    +3
    avatar
    Одна из самых успешных наций за всю историю.
    ХХ ст. апатэоз паспяховасці. Запішыце войны супроць чалавечнасці на яе рахунак. Вобразна сказана: «запішыце». Ад вас нічога не залежыць.
    0
    avatar
    Ад вас нічога не залежыць.

    От вас тоже.
    0
    avatar
    Есть нация, созданная «манкуртами»

    Манкурты и кариатиды. Или Атланты и манкурты. :) Забыл.
    0
    avatar
    Так что жаба, душащая автора
    Мошенники от власти. Бюрократия
    бред профессионального «патриота»
    «Родина» совершенно спекулятивное понятие, которое придумано чинушами, что бы проще было управлять массами быдла.
    Хор ашпараных. Мне таксама тэкст не падабаецца, але ж не таму, што Радзімы не існуе, а таму, што нічога там, у тэксце, і не сфармулявана — ні пытаньня, ні адказу. Толькі жабам радасць.
    0
    avatar
    Хор ашпараных.
    Што такое «Радзiма» кожны вызначае для сябе сам. I ганьбiць людзей, якiя жывуць i працуюць за мяжой, асабліва ў нашым выпадку — дрэнна, на мой погляд.
    0
    avatar
    i працуюць за мяжой
    За мяжой чаго? Ёсць назва? Ці гэта адна такая белая пляма — сярод іншых краін, якіх называюць Радзімай, а гэтую пляму — не, паны бязроднікі? :)
    Хай габрэі прыбяруцца з чужой родзіны і вайна тады скончыцца і тэрарызм — ісламскі.
    0
    avatar
    Хай- бхай-бхай. :)
    0
    avatar
    Хай- бхай-бхай.
    Ну тады не вякайце на мусульман, ахвяра камісарскага тэрарызму.
    Яшчэ невядома каму гэты сучасны распал патрэбен.
    Ын дакладна ўкормлены камунафашыстамі.
    0
    avatar
    Aй. Вокруг сплошное хамство и быдлячество на бытовом уровне. Неохота приводить примеры. Можно защитить себя лишь ограничив общение близкими и знакомыми людьми. Я считаю себя и своих близких в меньшинстве. Не ассоциирую себя с большинством, с населением, с белорусами как народом. Небольшие вкрапления нормальных людей. Я думаю, все пропало в этом смысле. Забыл бы и не вспоминал. Знакомые и родственники, что поуезжали отсюда, тоже не хотят возвращаться, после первого приезда в гости говорят, что больше не видят смысла приезжать. манкурты? Ну своих предков помнить никто не мешает.
    +1
    У нас вот как принято: только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут делиться своим мнением, извините.